Обліпиха - чагарник з сімейства лохів, росте в
середній смузі (середня і північна Європа) і Сибіру. Листя вузьке,
сірувато білі, квіти дрібні, дводомні, плоди помаранчеві, соковиті,
йдуть для варений і настоянок.
Оливкова
олія - олія, що виготовляється з плодів оливи
європейської (лат. Olea
еігораеа).
Нерафінована оливкова
олія - одне з найцінніших масел завдяки високому
вмісту корисних мононенасичених жирних кислот і поліфенолів. Поліфеноли
володіють протизапальними і антиоксидантними властивостями, а також саме
вони надають олії неповторний запах і приємний післясмак. В оливковій
олії багато вітаміну Е, який сприяє загоєнню і відновленню шкіри,
покращує фертильність, допомагає при лікуванні екземи, виразок шкіри,
герпесу і лишаю. Та й взагалі, за вмістом антиоксидантів оливкова олія
холодного віджимання не має собі рівних у рослинному світі: воно містить
більше 100 активних речовин, що володіють потужними антиоксидантними
властивостями, які нейтралізують дію вільних
радикалів.