Один з найсмачніших і неізнуряющіх способів позбавлення від зайвої ваги - це виноградна дієта. Застосовуючи виноградну дієту можна позбутися 3-4 кілограм за 4 дні. Виноград можна готувати, поєднувати з різними продуктами, а можна і вживати окремо в сирому вигляді, особливо якщо дієта сироїдіння - це для вас.
Ці ягоди багаті вітамінами групи В, А, С, Р, К і такими мінеральними речовинами, як кальцій, магній, фосфор, калій, залізо і цинк. Це дозволяє під час дієти не тільки позбутися від зайвих жирових відкладень, але очистити і додатково підтримати організм. Для більш ефективної дієти рекомендується вибирати сорти винограду з кісточкою, тому що в ньому міститися речовини, що уповільнюють процес старіння. Відвідавши сайт сироїдів, можна зробити висновок, що при регулярному вживанні овочів і фруктів, а зокрема винограду, нормалізується обмін речовин, покращується робота шлунку, кишечника і кровоносної системи.
Виноградна дієта розрахована на 4 дні і її меню виглядає наступним чином:
1 день
Сніданок: трохи винограду з мюслі, 1 / 2 апельсина і йогурт. Обід: салат з 250г гарбуза, 150 г салату з огірків і капусти, 100 г винограду і трохи волоських горіхів. Вечеря: невелика порція курячої грудки і фруктовий салат. Салат готуватися з 100г білого винограду, 50г ананаса, і приправляється столовою ложкою лимонного соку.
2 день
Сніданок: 100г винограду і йогурт лимонний (150-200г знежиреного йогурту і 1 ст. Ложка лимонного соку) Обід: креветки, а на гарнір - відварений рис. Вечеря: тушковані овочі. Як овочів береться 100г картоплі, одна морква, корінь селери і цибулю-порей. Гасити можна зі склянкою бульйону, а вже готову страву приправити ложкою сметани. Можливе застосування лаврового листа та спецій. 3 день
Сніданок: 100г винограду і бутерброд з твороженим сиром. Обід: відварна риба і тушкована квашена капуста з виноградом. 150г капусти і одна цибулина тушатся близько 10 хвилин, а потім ще стільки ж за часом разом з ягодами чорного винограду. Вечеря: Зелений чай і 100г винограду. 4 день
Сніданок: 100 г чорного винограду і шматочок хліба з нежирним сиром. Обід: Млинці і 100г винограду. Тісто для млинчиків готуватися з одного яйця, 2-3 столових ложок борошна і 100г води. Для начинки можна використовувати 100г сиру або відвареного рису. Вечеря: індичка разом з тушкованими овочами і грибами. Близько 50 г індички потрібно гасити 10 хвилин з морквою, печерицями і капустою брокколі. Можна додати трохи сметани і винограду.
При регулярному вживанні винограду нормалізується обмін речовин, покращується робота шлунку, кишечника і кровоносної системи.
Перед використанням виноградної дієти, обов'язково потрібно проконсультуватися з лікарем. Не рекомендується дієта людям, у яких існує схильність до виразок і коліту.