Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 

» 2011 » Ноябрь » 22 » Оливкова олія
Оливкова олія
22:15


Оливкова олія
- ​​олія, що виготовляється з плодів оливи європейської (лат. Olea еігораеа).

Нерафінована оливкова олія - ​​одне з найцінніших масел завдяки високому вмісту корисних мононенасичених жирних кислот і поліфенолів. Поліфеноли володіють протизапальними і антиоксидантними властивостями, а також саме вони надають олії неповторний запах і приємний післясмак. В оливковій олії багато вітаміну Е, який сприяє загоєнню і відновленню шкіри, покращує фертильність, допомагає при лікуванні екземи, виразок шкіри, герпесу і лишаю. Та й взагалі, за вмістом антиоксидантів оливкова олія холодного віджимання не має собі рівних у рослинному світі: воно містить більше 100 активних речовин, що володіють потужними антиоксидантними властивостями, які нейтралізують дію вільних радикалів.

Використання.
Нерафінована оливкова олія першого віджиму - незамінний компонент заправки для салатів, готових страв, чудово поєднується з хлібом, пастою, супами, практично будь-якими овочами та багатьма спеціями. Додайте в пляшку з маслом трохи часнику або розмарину - і воно придбає нову цікаву нотку.
Оливкова олія є нежірогенним, в помірних кількостях воно прекрасно підходить для бажаючих схуднути в якості жирової складової харчування.
Смажити на нерафінованій олії не рекомендується - його корисні фіто-компоненти руйнуються при нагріванні. Для смаження краще використовувати рафіновану олію.
Оливкова олія - ​​це не тільки смачний продукт харчування, а й цілющий базьзам для шкіри. Обгорить на сонці, змастіть шкіру почервонілу оливковим маслом - воно компенсує шкідливий вплив сонячних променів і вилікує опік.
Оливкова олія може замінить найдорожчий крем для обличчя - воно благотворно впливає на шкіру, розгладжує зморшки.

Зберігання.

У холодильнику масло густіє і втрачає текучість. Нічого страшного в цьому немає, постоявши годинку при кімнатній температурі, воно повертається в початковий стан. До речі, це загустіння - ознака хорошого, справжнього масла першого віджиму. Але не зберігайте масло більше року, навіть у холодильнику. Прямі сонячні промені шкідливі для масла, тому краще всього поставити його в прохолодне темне місце.

В Іспанії проводиться 30% від загальної кількості оливкової олії в світі, і іспанське оливкова олія вважається одним з кращих.

На сайті El Callejón можна купити оливкову олію прямо із заводу «Ель Каллехон» з невеликого селища Прадо Дель Рей у провінції Кадіс в Андалузії. Масло на цьому заводі роблять холодним способом за допомогою кам'яних жорен, як у старовину, в результаті чого воно зберігає не тільки аромат і свіжість, а й усі антиоксиданти, яких часто буває позбавлене фабричне масло.
Категория: Растения | Просмотров: 985 | Добавил: bebezp | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пятница
01.11.2024
03:03
Календарь новостей
«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Разделы новостей
Красота женщины [7]
Мода [4]
Здоровье [12]
Диета [5]
Женщина и мужчина [8]
Для мамы [4]
Мой малыш [2]
Звезды и знаменитости [6]
Интересное в мире [2]
Путешествия [6]
Растения [6]
Приятного аппетита [9]
Музыка [1]
Видео [5]
Рисунки и фотообои [2]
Софт [1]
Игры [1]
Книги [1]
Разное [17]
Полезные советы [4]
Форма входа
Приветствую Вас Гость!
Рекомендуем

Рекомендуем



Copyright MyCorp © 2024