Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0
 

» 2011 » Октябрь » 23 » Броколі - вбивця ракових клітин
Броколі - вбивця ракових клітин
20:59
Хрестоцвіті овочі відомі в якості потужних захисників від раку. Однак при поєднанні таких овочів з продуктами і спеціями, багатими ферментом мірозіназой, їх антираковий потенціал може зрости ще більше. Результати нового дослідження були опубліковані в British Journal of Nutrition.

Як ми вже повідомляли в попередній статті, брокколі, капуста, цвітна капуста, кольрабі, крес-салат і інші хрестоцвіті (капустяні) овочі мають протиракову потенціалом завдяки дії речовини сульфорафана. Докладніше у статті: «Речовина, яка міститься в брокколі, вбиває ракові клітини».

У хрестоцвітних овочах міститься речовина глюкорафанін, яке є попередником сульфорафана. Рослинний фермент мірозіназа перетворює глюкорафанін в сульфорафан, який і перешкоджає ракового росту.

Дженна М. Крамер та її колеги з Університету Іллінойсу вивчили і порівняли антиракові ефекти брокколі при вживанні її ізольовано або в комбінації з іншими продуктами, багатими ферментом мірозіназой. Тим самим вони намагалися стимулювати утворення сульфорафана з глюкорафаніна.

Незважаючи на те, що броколі містить невелику кількість мірозінази, травні ферменти і флора в організмі здатні до перетворення глюкорафаніна в сульфорафан. Однак, якщо продукти з високим вмістом мірозінази додати до крестоцветним овочам, ефект значно посилюється.

«Щоб підсилити протиракові властивості броколі, можна додати до нього продукти, багаті мірозіназой, наприклад, гірчицю, хрін, васабі, або поєднувати з паростками інших хрестоцвітих, - рекомендує співавтор дослідження Елізабет Джеффрі. - Кількість пряного в даному випадку є показником ефективності ».

Є ще кілька приємних моментів від такого поєднання. За повідомленням Natural News, паростки хрестоцвітих або спеції, реагуючи з глюкорафаніном, не тільки підсилюють утворення сульфорафана, а й продовжують час його перебування у кровотоці. Мірозіназа також змушує травну систему поглинати протиракові речовини у верхньому кишечнику, де показники поглинання набагато вище.

Додайте молоді пагони хрестоцвітих або спеції до страв з брокколі або цвітної капусти, щоб отримати корисне і смачне блюдо.

Категория: Здоровье | Просмотров: 1037 | Добавил: bebezp | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Четверг
21.11.2024
16:40
Календарь новостей
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Разделы новостей
Красота женщины [7]
Мода [4]
Здоровье [12]
Диета [5]
Женщина и мужчина [8]
Для мамы [4]
Мой малыш [2]
Звезды и знаменитости [6]
Интересное в мире [2]
Путешествия [6]
Растения [6]
Приятного аппетита [9]
Музыка [1]
Видео [5]
Рисунки и фотообои [2]
Софт [1]
Игры [1]
Книги [1]
Разное [17]
Полезные советы [4]
Форма входа
Приветствую Вас Гость!
Рекомендуем

Рекомендуем



Copyright MyCorp © 2024