Низькокалорійні ласощі, багаті кальцієм На 6 порцій: • 500 г дієтичного сиру • 1 стакан пшеничної муки • 1 яйце • 2 стіл, ложки сметани • 50 г цукрового піску • 1/2 чайн. ложки питної соди або розпушувача • 2 стіл, ложки цукрової пудри • сіль • рослинна олія • заморожені або консервовані ягоди тю 1 щіпці ванільного цукру і меленої кориці
Приготування: 1. Дієтичний сир протерти через велике сито або добре розім'яти виделкою, викласти в більшу миску. Поступово додати в сир просіяне борошно, яйце, 2 стіл, ложки сметани, цукровий пісок, 1/2 чайн. ложки соди або розпушувача, сіль на кінчику ножа і замісити гладке однорідне тісто. З тіста скачати тонкий джгут і розрізати його на шматочки довжиною приблизно по 8-10см.
2. У глибокій сковороді з товстим дном добре розігріти рослинне масло і обсмажити в ньому шматочки тіста до золотистого кольору. Дати батончикам охолонути і викласти на велике блюдо. Посипати цукровою пудрою, змішаною з ванільним цукром і корицею. Подати з ягодами. Приготування: 30хв. В одній порції 200ккал Білки-12г, жири-19г, вуглеводи - 36г